Norges første mesterskap i parafekting ble arrangert i Oslo i helgen

Vi hyller vår klubbkamerat Svyatoslav Oliynyk, den første norske mesteren innen parafekting.


Dette var det første parafektingmesterskapet i Norge, og dermed er det en viktig milepæl i historien til norsk parasport. Parafekting er fortsatt på utviklingsstadiet i Norge, og ikke så mange utøvere driver med denne sporten for øyeblikket. Dette er grunnen til at det har vært vanskelig å overholde alle standardene for de offisielle konkurransene. Likevel var konkurransen tøff og godt representert. Alle deltakerne viste et godt nivå av fekting og høy konkurranseånd.
Fem deltakere prøvde lykken sin med å få medaljer. Fire av dem kom fra Drammen fekteklubb, klubben med den lengste historien for parafekting i Norge. Tordenskiold Trondheim Fekteklubben ble representert av Svyatoslav Oliynyk (trener Aleksandra Dvoryanchikova).

Svyatoslav kom seg til topp tre etter den første runden med puljer. I semifinalen vant han mot S. Subotic (en tidligere fekter, nå en parafekter) 15:8.
Deretter vant han gullet sitt 15:14 mot Cathrine Bergan, den første norske parafekteren som representerte Norge på EM 2020 og søker å bli klassifisert for Paralympics 2024 i Paris.
Finalen var ekstremt intens og spektakulær. Det tok mindre enn ett minutt, og fordelen vekslet fra den ene siden til den andre.
Nær slutten ledet Svyatoslav 14:13, så utlignet Cathrine poengsummen. Den emosjonelle spenningen hos fekterne og publikum nådde sitt høydepunkt da de to fekterne lagde det dramatiske dobbeltpoenget 14:14. Svyatoslav valgte riktig taktikk for sitt siste støt og vant kampen med en andre intensjon.
Svyatoslav er en ukrainsk para-idrettsutøver og har flere ganger vært mester i Ukraina innen friidrett. Han begynte å fekte i Trondheim for ett år siden, og vi applauderer hans talent og betydelige suksess.

Les mer om helgens parastevne på Fekting.no

Åpen dag for parafekting finner sted den 19.03.2024. Kom og bli med på en spennende opplevelse!

Kom og prøv parafekting på Åpen Dagen i Tordenskiold Trondheim Fekteklubben!

Tilbudet er åpent for alle fra 10 år og oppover. Deltakerne trenger kun å ha på seg lett treningstøy, inkludert t-skjorte og lang treningsbukse. Det er helt gratis å delta, men vi anbefaler å melde seg på forhånd.

Klikk her for påmelding.

Ønsker du å lære mer om parafekting? Besøk Norges Fekteforbund sin nettside: https://www.fekting.no/next/p/50802/parafekting

Har du lyst til å prøve parafekting på en annen dag? Ta kontakt med klubben via e-post: para@trondheimfekteklubben.no

Velkommen!

Nybegynnerkurs i kårdefekting

TTF starter opp nybegynnerkurs for alle (barn fra 10 år og voksne) i kårdefekting 29. februar 2024.

Kurset går over 4 kurskvelder, 1,5 timer per kveld. Kurset avholdes på torsdager fra kl 17:30 – 19:00. Maks 10 deltakere per kurs.  Planlagte kurskvelder er 29/2, 07/03, 14/03 og 21/03.

Kursets innhold blir i retning av følgende:

  • Kveld 1: Bli kjent med utstyret, basis regler, basis fotarbeid med utfall, direkteangrep, direkte-motangrep, prøv fekting med fullt utstyr
  • Kveld 2: Fotarbeid del 2 (tempovariasjon, skrittlengde og hopp), basis parader, parade-og-motangrep
  • Kveld 3: Fotarbeid del 3 (finte-steg), fang-kårde-og-angrep.
  • Kveld 4: Fotarbeid del 4 (flash). Mini-turnering.

Etter siste kurskveld tilbys deltakerne å fortsette trening hos TTFs.

Kursinstruktører er Jørgen Wittner.

Kursavgift er kr 1300 for alle. Avgiften inkluderer medlemsavgift på kr 200 og treningsavgift for et halvt år, altså ut vår-sesongen, samt lån av alt nødvendig fekteutstyr. Eget lett treningstøy kreves for kurs og treninger inklusive innendørs-sko, t-skjorte og lang treningsbukse.

Påmelding skjer via «billettkjøp«.

Betaling skjer ved å melde seg inn i TTF via minidrett.nif.no. Deltakere som er innmeldt innen første kursdag gis prioritet. (Alle står fritt til å melde seg ut etter endt kurs via samme nettjeneste.)

Oppmøte er i hall E5 kl 17:30 hver torsdag.

Foreldre og foresatte er velkommen til å se på … eller kanskje t.o.m. bli med ?

Velkommen til fektesporten!